Menu

8 důvodů proč adoptovat psa

Publikováno: 11/05/2020

Chcete si pořídit pejska a přemýšlíte nad tím, jaké plemeno je pro vás vhodné a jakého chovatele zvolit? A uvažovali jste i nad pořízením pejska z útulku nebo dočasné péče? Pokud ne, podívejte se na 8 důvodů, proč je skvělý nápad adoptovaného chlupáče vlastnit.

1. Zachráníte víc než jeden život

Adopcí psa z útulku nebo dočasné péče zachráníte život nejen nechtěnému pejskovi, ale vytvoříte tak místo pro dalšího chlupáče v nouzi, který může najít potenciální nový domov.

2. Získáte úžasného parťáka

Pejsci z útulku bývají ti nejlepší pod sluncem. 🙂 Útulkáč, který čekal v kotci na svého vysněného páníčka a nový domov, vám bude věnovat nekonečnou lásku a bezmeznou oddanost. Ze začátku bude možná potřebovat chvíli čas a trochu tréninku, veškerou pozornost vám však stokrát vrátí.

3. Pes, jakého si zamanete

Malý, velký, starý, štěně, voříšek a nebo čistokrevné plemeno? Ať už toužíte po jakémkoliv psovi, můžete si být jisti, že ho v útulku najdete. Výběr je veliký, stačí se řídit srdcem.

4. Bojujete proti množírnám

Množírny a množitelé chovají psy v otřesných podmínkách za účelem zisku, které pak prodávají převážně na internetových bazarech. Nedbají na jejich zdraví, základní životní potřeby a veterinární péči. Adoptováním psa si můžete být jisti, že na žádnou takovou množírnu nepřispíváte ani korunu.

5. Život už nikdy nebude nuda

Jedna věc je jistá, život s útulkáčem už nikdy nebude nudný. Získáte více sociálních kontaktů s ostatními pejskaři, zpestříte si život fyzickou aktivitou (bez venčení a hraní se hafíci neobejdou) a zboříte zaběhlou denní rutinu. Díky novému psímu kamarádovi bude váš život plný radosti, lásky a zábavy.

6. Víte, do čeho jdete

Ošetřovatelé v útulku znají povahu a veškeré návyky a zlozvyky svých svěřenců, proto vám dokáží dopodrobna popsat povahu psa, o kterého máte zájem. Pokud chcete aktivního parťáka nebo gaučového povaleče, můžete si být jisti, že budete vědět, do čeho jdete.

7. Ušetříte peníze

Pokud si nemůžete dovolit pořídit psa s průkazem původu nebo netoužíte po výstavní a chovatelské kariéře, vybrat si psa v útulku je skvělá volba. V adopčním poplatku, který je mnohonásobně nižší než pořizovací cena psa s PP, je navíc zahrnuta kastrace a potřebné očkování.

8. Zdraví na prvním místě

Je prokázáno, u lidí, kteří mají doma psa, hrozí menší riziko kardiovaskulárních onemocnění. Pejskomilové mají nižší krevní tlak než lidé, kteří psy nemají. Pravděpodobně je to proto, že interakce se psem je uklidňující. S tím se pojí i psychické zdraví – co je víc, než se po dlouhém a náročném dni pomazlit se svým chlupáčem? Každodenní mazlení se psem zvyšuje vylučování oxytocinu, hormonu štěstí, který pomáhá redukovat stres a přispívá k psychické stabilitě.

Pokud jste se rozhodli pro chlupáče z útulku, nebo si chcete prohlédnout aktuální nabídku psů, kteří hledají nový domov, mrkněte například na https://www.dog-point.cz/. Věříme, že vás nějaký pejsek doslova chytne za srdce a rozhodnete se dát mu nový domov, který netrpělivě vyhlíží.


Pac a pusu,
Dogtown

Objednávka portrétu Vašeho psa


Dekujeme za objednavku

Vyskytla se chyba, zkuste prosim znovu.

Focení Venku
Focení v Ateliéru
Ilustrace - Charakteristický Portrét