Menu

Oblečky pro psy, jak vybrat ten správný?

Publikováno: 15/11/2022

Přemýšlíte o koupi vhodného oblečku pro vašeho pejska? Nevíte si rady s výběrem? Nevadí, velice rádi vám poradíme.

V dnešní době je na trhu skutečně pestrá nabídka svetrů, pláštěnek a bundiček, proto je někdy obtížné vybrat kvalitní, cenově dostupný a odpovídající kousek. Jak na to?

Na co obleček pro pejska vlastně potřebuji?

Než se rozhodnete koupit obleček pro vašeho pejska, je důležité položit si zásadní otázku, a to na co jej vlastně budete potřebovat. V dnešní době je oblékání pejsků jistou výsadou spíše malých plemen, ale ani ti větší čtyřnozí kamarádi nejsou výjimkou. Pokud máte spíše gaučového pejska a vyhledáváte pouze přechodovou záležitost na krátké venčení venku, je dostačující zakoupit kvalitní svetr, či mikinu (ideálně z fleecového materiálu – hřeje, je praktický, netvoří se „žmolky“ na materiálu).

Všeobecně je praktičtější obleček s gumami, kterými provlečete zadní nohy, jelikož se nezvedá při pohybu a krásně drží tvar na hřbetu pejska. Pokud jste milovníkem horských túr, delších procházek a neodradí vás ani deštivé počasí, je vhodné zaměřit se na pláštěnky a oblečky z nepromokavého materiálu, které mají vnitřní část doplněnou o fleecový materiál či kožešinku. Pejska tak chrání před vnější vlhkostí a při pohybu mu dodávají dostatečné teplo, které v chladném počasí potřebuje.

Rozhodně volbu a koupi oblečku nepodceňujte, při správném výběru jsou dobrým pomocníkem a uchrání citlivější pejsky před zdravotními problémy (zánět močových cest apod.).

Změřit či vyzkoušet osobně?

Vždy je lepší obleček vyzkoušet osobně přímo na prodejně. Můžete si tak porovnat různé značky a poznáte, co vašemu pejskovi nejlépe sedí a vyhovuje. Při zkoušení se nespoléhejte pouze na to, že obleček skvěle padne, když pejsek stojí. Proběhněte se s pejskem, přivolejte ho k sobě, sledujte, zda mu nebrání v pohybu.

V případě, že takovou možnost nemáte, změřte vašeho pejska dle instrukcí dané značky, a poté zkuste objednat přes internet. Vašeho čtyřnohého kamaráda měřte opravdu pečlivě a ideálně za pomoci druhé osoby, každý centimetr může hrát velkou roli.

Jak měříme

Pokud nemůžeme vzít s sebou pejska do obchodu, je dobré vzít si jeho přesné míry a to tyto 3:

  • Krk
  • Hrudník
  • Délka těla

Jak vybrat ten nejvhodnější?

Zde se opět vrátíme k výše uvedenému, skutečně velmi záleží na tom, jaké je vaše očekávání a co přesně vyžadujete. Pokud potřebujete pouze svetr či lehoučkou pláštěnku na občasné venčení venku, postačí vám nabídka běžných zverimexů. Vyžadujete-li od koupě tohoto produktu funkčnost a kvalitu, doporučujeme navštívit specializované prodejny s chovatelskými potřebami přímo pro psy, kde vám s výběrem ochotně velice rádi pomohou. Upozorňujeme ovšem na skutečnost, že v tomto případě jsou ceny podstatně vyšší, pohybují se od 1 400 Kč a výše. Z vlastní zkušenosti ale můžeme říct, že se taková investice skutečně vyplatí.

Údržba oblečku pro pejska

Při koupi oblečku je nutné zaměřit se také na jeho údržbu. Podívejte se, zda je obleček možno prát v pračce a na kolik stupňů, abyste jej při praní nepoškodili. Většina kvalitních materiálů je běžně pratelná na 30 stupňů. Pokud máte citlivější pejsky, vyvarujte se praní v příliš parfémované aviváži, dejte raději přednost ekologickým produktům na přírodní bázi. Není nutné obleček prát po každé procházce, je-li špinavý, stačí jej pouze opláchnout teplou vodou a vysušit.

Objednávka portrétu Vašeho psa


Dekujeme za objednavku

Vyskytla se chyba, zkuste prosim znovu.

Focení Venku
Focení v Ateliéru
Ilustrace - Charakteristický Portrét