Menu

5 tipů jak pomoci vašemu pejskovi zhubnout do plavek

Publikováno: 19/04/2014

Pokud jste majitelé starších, vykastrovaných a nebo indoorových pejsků, mohlo by vás zajímat, jak pomoci vašemu kamarádovi shodit nějaké to zbytečné kilo.

1) Zkuste najít příležitost ke společnému pohybu

Procházka je nejpříjemnějším pohybem, který můžeme provozovat. Zkuste najít čas na o něco delší procházku s vaším psem než jste normálně zvyklí. Poříďte si házedlo, nebo nějakou aportovací hračku a dopřejte svému kamarádovi více pohybu.

2) Pořiďte fotku vašeho psa „Před“

Vždy když se pokoušíme o nějakou dietu, pověsíme si na lednici fotku „Před“, která nám pomáhá motivovat se k úspěchu. Pokud spolu s vámi hubne i váš pes, můžete jeho fotku pověsit hned vedle té své 🙂

3) Věnujte se o svátcích lidem (a psům), ne jídlu

Během svátků, aktuálně velikonočních, se věnujeme především přípravě různých pokrmů. Místo na jídlo, zkusme myslet na aktivity spojené s pohybem, lidmi a ostatními psy.

4) Buďte součástí skupiny

Pokud hubnete vy i váš pejsek a máte opravdový problém přestat jíst a zároveň neustále dávat svému pejskovi nějaké odměnky, pamlsky a dobroty, zkuste najít lidi s podobným problémem a zkuste se navzájem podporovat.

5) Vhodná strava

U nás v Dogtownu nabízíme odlehčené verze granulí, které jsou vhodné pro snížení váhy vašeho pejska. Můžeme nabídnout např. Lite verzi granulí Applaws, krmivo pro psy se sníženou možností pohybu Indoor Nutragold a nebo např. krmivo značky Taste of wild, které je celkově méně energeticky bohaté. Vyvarujte se nadměrnému podávání pamlsků – stačí např. 2x týdně něco menšího na kousání jako prevence proti tvorbě zubního kamene a malé kousky pamlsků jako odměny za povedený povel venku. Ale dávat pejskovi vše, co jíme my je pro něj škodlivé a roky mu to nepřidá.

Přejeme hodně štěstí!

 

Objednávka portrétu Vašeho psa


Dekujeme za objednavku

Vyskytla se chyba, zkuste prosim znovu.

Focení Venku
Focení v Ateliéru
Ilustrace - Charakteristický Portrét