Menu

Návštěva psího salónu

Publikováno: 04/06/2012

Pejsek je vizitkou svého pána, a proto je nejen jeho povaha, ale i jeho vzhled důležitý. Pro většinu lidí je nelehké svého psa pravidelně upravovat sám nejen z časových důvodů, ale také neví jak s pejskem zacházet aby pro něj úprava srsti nebyla traumatizující, a proto raději vyhledávají pomoc odborníka v psím salónu. Pokud se rozhodnete svěřit péči o srst Vašeho psa do rukou odborníka, jak správně vybrat vhodný salón? Dobrý salón poznáte podle čistoty, měli byste mít možnost do salónu nahlédnout a informovat se o pomůckách a kosmetice, které budou na úpravu Vašeho psa použity. Střihačka by měla mít příslušná osvědčení a ideálně portfolio své práce k nahlédnutí. Ale to nejdůležitější je, aby se Váš pes cítil v přítomnosti střihačky dobře a aby neodcházel ze salónu vystresovaný.

Ve světě jsou běžné, u nás doposud nezastoupené, salóny, kde Vám nabídnou nejen služby spojené s úpravou psů, jako je mytí, stříhání či trimování, ale zároveň Vašemu pejskovi poskytnou nadstandardní procedury v podobě masáží, aromaterapie, perličkové koupele, zábalů z bahna a podobně. V Praze se nyní otevírá salón a zároveň obchod pro psy Dogtown, kde můžete nechat Vašeho pejska potěšit mimo jiné výše zmíněnými nadstandardními procedurami.

Tak například při Thalassoterapii se aplikuje mořské bahno pomocí zábalů a následné masáže. Bahno nejenže působí blahodárně na pokožku a srst, kterou vyživuje, zároveň bahenní zábal zlepšuje krevní cirkulaci, uvolňuje svaly, a má mimo jiné antibakteriální a antiseptické účinky, čímž je vhodné jako podpůrná procedura při léčbě otoků a zánětů.

Aromaterapie je kombinací hloubkových masáží a lázeňských koupelí za použití výživných vonných olejů. Masážemi se aromatické oleje zapracují hluboko do kůže, kde srst vyživí zevnitř a ochrání zvenku. Vonné přírodní extrakty obsažené v olejích navíc napomáhají uvolnit stres Vašeho mazlíčka, který může být způsoben například odloučením, novým prostředím, výstavami a podobně.

Perličková koupel se využívá jak k léčebným účelům, například při artrózách či kožních problémech, tak jako relaxační procedura v kombinaci s účinnými aromaterapiemi.

V neposlední řadě je v nabídce tónování barvy srsti a kompletní pedikúra pro psy, včetně lakování drápků, které přitom není jen módním výstřelkem, nýbrž má i funkci ozdravnou, jelikož zabraňuje bolestivému třepení drápků tím, že je vyživí a zpevní jejich strukturu. Barvení psa i lakování drápků je možné jak v přírodních barvách tak sytých módních odstínech ve kterých bude Váš mazlíček středem pozornosti.

Na otázku jakou proceduru vybrat, případně jak je správně zkombinovat tak, aby si Váš pejsek odnesl co nejlepší zážitek, Vám samozřejmě odpoví školená odbornice přímo v salónu Dogtown. Obecně vzato, nadstandartní péčí můžete svého pejska potěšit jednou za čas, je vhodným dárkem k narozeninám nebo k Vánocům. Co se údržby psa týče, je frekvence návštěv salónu individuální a záleží na příslušné rase. Například německého ovčáka stačí jednou do roka kvalitně vykoupat, na druhou stranu u více údržbových plemen jako je jorkšír, vestík, bišonek, maltézáček a podobně, je dobré navštěvovat salón jednou měsíčně. Častou chybou bývá odkládat návštěvu salónu, ať už je to ta úplně první, nebo co se pravidelnosti týče. Pejsek si na salón lépe zvykne už jako štěně a pokud ho navštěvuje pravidelně, úprava mu pak není nepříjemná a návštěva salónu je pro něj pěkným zážitkem. Jedním z dalších omylů je domnívat se, že návštěva salónu psa traumatizuje. Daleko více jím může otřást neodborná domácí úprava. Tím je například použití nevhodných kartáčů a hřebenů, které byly zakoupeny bez předchozí konzultace s odborníkem. Majitelé často nevědí jak s kartáčem zacházet, psa rozčesání bolí a posléze se toho bojí.  Mezi další chyby patří koupání psa v nevhodných antiparazitárních nebo dokonce lidských šamponech, které jsou nešetrné ke kůži i srsti Vašeho psa. Srst poté může zůstat trvale poškozena a pes může naopak ještě více zapáchat než před koupelí. Při koupání psa šamponem je podmínkou užití kondicionéru, který srst vyživí a usnadní rozčesání. Všem těmto chybám lze předejít konzultací s odbornou střihačkou, která Vám poradí, jak pejska správně udržovat, ať už návštěvami v salónu, či u Vás doma.

Postupným zdomácněním psů se jejich úprava komplikuje. Srst psů žijících ve městech ztratila svoji samočistící funkci a prakticky každé plemeno je potřeba koupat a upravovat. V salónu Dogtown Vám nabídnou kompletní služby spojené s úpravou psů, které by měl každý pes podstupovat pravidelně. Od ostatních salónů se pak liší svými nadstandartními službami, jako jsou masáže, aromaterapie a barvení, které můžete svému pejskovi dopřát za odměnu pro jeho potěšení a relaxaci.

Objednávka portrétu Vašeho psa


Dekujeme za objednavku

Vyskytla se chyba, zkuste prosim znovu.

Focení Venku
Focení v Ateliéru
Ilustrace - Charakteristický Portrét